© Schubertselskabet 2014
Home Schubertiaden 2014 Tidligere Schubertiader Plakater 2014 Historien Schubert Medlem Schubertseklskabet Kontakt

Velkommen 

Schubertselskabet 20 års

jubilæum

Tyve år er jo ingen alder, men for Schubertselskabet er det alligevel en milepæl. Det er blevet til mange spændende Schubertiade-oplevelser og rigtig mange gode koncertoplevelser i løbet af disse tyve år, siden Schubertselskabet blev stiftet i 1994.

Schubertselskabets formål

Man kan jo se i Schubertselskabets vedtægter hvad formålet med det hele er, nemlig : ...at formidle Schuberts musik og klassisk musik i det hele taget ved at arrangere årlige Schubertiader, koncerter og andre aktiviteter, der formidler glæden ved og kendskabet til den klassiske musik... Og det er vel nogenlunde det vi gør. Men måske blev beskrivelsen af vores formål udtrykt endnu mere præcist af én af eleverne fra de to femteklasser i sidste års ’mal en Schubertplakat konkurrence’. Efter at jeg havde snakket lidt om Schubertselskabet, sagde han: ’nu tror jeg, at jeg ved, hvad det er I laver. Schubertselskabet er sådan en slags fanklub for ham der Schubert!!! Sådan kan man nok ikke skrive i vedtægterne, men faktisk er det jo meget præcist.

Følg Schubertselskabet

på Facebook

Schubertnyt

Schubertiade programmet 2014 er på

vej

Programmet indeholder et katalog på 18 begivenheder, som giver musikglade entustiaster mange indgange til musikalske oplevelser. Nogle vil synes at vi breder os lidt vel meget og har mange genrer i programmet, som man ikke havde tidligere i Schubertiadens historie. Men andre vil formentlig synes om at der er mange indgange til årets Schubertiade oplevelser. Det er i hvert fald det vi håber.

Schubertiadeplakaterne 2014 - malet af

to 5. klasser fra Hedegårdenes Skole i

Roskilde

Et første samarbejde – og måske en tradition   I 2013 lavede vi et forsøg – og startede måske en tradition. Vi bad to femte klasser om at lave en samling Schubertiade plakater, som vi kunne bruge til at synliggøre Schubertiaden.   Eleverne fik en kort instruktion i hvad en plakat skal ’kunne’. Og så blev de delt op i hold to og to og fik udleveret et stykke plakatpapir samt farver og pensler. Og i ca. to timer spillede vi så Schubert musik (et klaver impromptu og noget fra Forelle kvintetten) og eleverne malede på livet løs. Indimellem holdt vi pauser med slik og sodavand, men der var stor koncentration om både musik og plakatmaling.   Resultatet var overraskende godt. 17 farverige plakater blev det til, og vi bruger dem alle sammen i 2014 Schubertiaden – både som plakater og som et indslag i årets Schubertiade programbog. Eleverne kom fra Hedegårdenes Skole og vi er dem (og deres lærere) stor tak skyldig – for det var meget inspirerende for os at arbejde på denne måde. Det virkede faktisk som et professionelt samarbejde – for at skabe et resultat, som kunne bruges til noget. Selve malearbejdet foregik i Musicon Art Atalier med dets leder Erik Schwarzbarth som en stor inspirator og igangsætter.
Se Schubertiadeprogrammet Se plakaterne
SCHUBERTSELSKABET KAN FEJRE 20 ÅRS JUBILÆUM I 2014 - OG GØR DET MED EN UDVIDET SCHUBERTIADE MED MANGE INDGANGE TIL MUSIKKEN
Franz Schubert Selskabet Danmark • Jernbanegade 23 B • 4000 Roskilde • Danmark • Tel.: 46352434 • mail: franz@schubertselskabet.dk 
Find koncerten! Kort med alle Schubertiadens koncertsteder De fleste som overværer Schubertiadens koncerter kommer fra Roskilde Kommune - men der er faktisk også mange der kommer langvejs fra - og når man gør det kan det godt være svært at finde frem til koncertstederne - blandt andet fordi der jo er ret mang.  Men vi har lavet en oversigt - med adresser og kort for at hjælpe publikum. Find koncerten - se kortsiden
Radio SchubertLyt til musik af Schubert. Radio Schubert er på betastadiet - hvilket betyder at den stadig er under opbygning, at der ikke er speakerpræsentation og at man må ‘nøjes’ med musikken. Men det er nu heller ikke så ringe endda når musikken er af Schubert.
VideoGenhør  Ved de seneste fire års Schubertiader har vi hvert år fået lavetvideo reportager fra koncerterne i samarbejde med Else og Bjarne Larsen fra Roskilde Videoamatører.  Den kommende tid vil der løbende blive vist klip fra disse optagelser.
2012 Ensemble Mutatis med Schuberts oktet
2013 Anatol Ugorski spillede Schuberts Wanderer fantasi
2012  Rune Tonsgaard Sørensen var primarius i både Den Danske Strygekvartet og Dreamers Circus. Her er det Dreamers Circus koncerten i Gimle
18.8 Schuberts kærlighedslieder i Sankt Ibs Kirke
7.9 Jubilæumskoncert med Ensemble Mutatis der spiller Schuberts oktet
12.8 Simon Duus med Winterreise

Home