ATHELAS Inverview 2015 OLE BUCK - Flower ornament music | Streamsound TV

Komponisten Ole Buck, der fylder 70 år d. 1. februar 2015, er en komponist, der har sat sit helt eget præg på 5 årtiers dansk musik. Han var den fremmeste eksponent for det der i 60´erne hed ”ny enkelhed” - en musik, der vendte modernismen ryggen og ti...

ole, buck, athelas, sinfonietta, copenhagen, jesper, nordin

ATHELAS Inverview 2015 OLE BUCK - Flower ornament music

Udgivet af: Streamsound TV
Dato: 03/15/2017
Visninger: 20
Embed

Komponisten Ole Buck, der fylder 70 år d. 1. februar 2015, er en komponist, der har sat sit helt eget præg på 5 årtiers dansk musik.
Han var den fremmeste eksponent for det der i 60´erne hed ”ny enkelhed” - en musik, der vendte modernismen ryggen og tillod sig at genopfinde de grundlæggende elementer i musik: rytme, melodi, harmoni.
Ole Bucks ”sommertrio” fra 1968 er et ikonisk værk fra denne tid, enkelt og måske naivt, men alligevel på en mærkelig måde noget, man ikke rigtig havde hørt før.
5 år senere skrev Ole Buck musik til Flemming Flindts ballet ”Felix Luna” og her viste Ole Buck en anden, mere dramatisk side af sit talent.
I de senere år er der over Ole Buck's musik kommet en Zen-inspireret ro og renhed i en lang række værker, der ofte benytter sig af få toner og udfolder sig roligt og meditativt; men man skal ikke tage fejl af, at det er musik, der i sit udspring er både konstruktivistisk og grænsesøgende – det er bare velklingende grænser.

På koncerterne præsenterer Athelas Sinfonietta 5 værker af Ole Buck - dels på Elvermose på Lolland Søndag d. 1. februar kl. 15:00, dels i KoncertKirken København d. 3. februar. kl 20:00, hvor ATHELAS præsenterer følgende stykker:

Fiori di ghiacchio
Landskap #4 cello
A Tree
---------------------------
[uden titel]
Flower Ornament Music

Her skal vi høre Ole Buck tale om kompositionen: Flower Ornament Music . Se mere på Athelas.dk

Kategorier:
Kanaler:
Tags:
Powered by WebTV Solutions